HOOFDMENU
home | favoriet | contact | copyright
Wandelen
In
Nederland

 

 

 

 

04-06-04; (deel I)
Heb vrijdag mijn eerste wandeling -ter voorbereiding- gemaakt van ± 30 kilometer.
Heb deze gelopen met mijn rugzak van 65 liter, die straks ook meegaat. Het gewicht van de rugzak met inhoud is nu ± 18 kilogram. Dat deze straks iets zwaarder wordt heeft te maken met o.a. mijn kleren...

...heb net de stilte opgenomen... Deze ga ik nu heel hard afspelen...

Toen ik thuiskwam, dacht ik gelijk maar het bad in te gaan. Lag nog net niet in bad, en de krampen in beide benen, net achter het scheenbeen, begon mij parten te spelen. Dat ik dus nog meer moet trainen, blijkt hier wel uit...

04-06-05;
Deze dag heb ik mijn kramp van gisteren en de stijfheid van vandaag er uit gewandeld. Verder v.w.b. het wandelen niets bijzonders...

04-06-06;
Vandaag heb ik iets gedaan wat ik morgen niet ga doen. Ben door een pijngrens heengelopen. De totale afstand -incl. bepakking- was 42 kilometer. De laatste 8 kilometer -van de 50 kilometer die ik wou lopen- lukte mij niet meer en heb ik de bus naar huis gepakt. Bij thuiskomst heb ik heerlijk in een goed warm bad gelegen. Mijn dijen zijn nu momenteel aardig opgezwollen. Hoop dat dit morgen minder zal zijn, wetend dat dit morgen meer dan gevoelig zal zijn.

zet muissaanwijzer op foto voor 2e foto


Heb de trip gedaan op mijn sandalen. Toen ik de eerste blaar voelde heb ik de Valke sokken aan getrokken. Bij die ene blaar is het gelukkig gebleven.

04-06-08;
...wat ik al verwacht had.., slopend...
Heb een ronde gelopen in de omgeving van Twello. Het is een wandeling geworden van nog geen 10 kilometer. Ik legde het af. Wat was het warm. Diverse thermometers stonden boven de 33 graden. En geen zuchtje wind. Dat is dan ook de reden geweest dat ik het bij deze 10 kilometer heb gelaten.

zet muissaanwijzer op foto voor 2e foto

Heb alleen nog wat last van enkele bilspieren. Verder gaat het gestaagd. Morgen ben ik voornemens om naar Apeldoorn te lopen. Dit is dan een trip van ± 35 kilometer, rekenend vanaf Barneveld...

04-06-09/10;
De (rechter) bilspier waar ik hierboven aan refereerde, is achteraf toch iets kwalijker dan ikzelf dacht.
Ben ermee naar de dokter geweest. Adviseert mij de training voorlopig te staken, en rust te nemen. Daar zit ik dan. Dat ik hier niet blij mee ben, behoeft geen uitleg. Morgen naar een fysiotherapeut. Kijken wat hij eraan kan doen, om e.e.a. te 'versnellen'.

04-06-11;
Ben vandaag naar de Fysiotherapeut geweest. Wist mij te vertellen dat er een 'knoop' in een spier zit... Heb het vandaag kalm aan gedaan v.w.b. het wandelen. Totaal een 15 kilometer met bepakking. Verder heb ik geen last. Dit weekend ga ik er weer tegen aan. Er gaan wat kennissen mee. Waar heen en hoeveel kilometers we in het weekend zullen gaan lopen weet ik nu niet. Dat schrijf ik hier weer neer bij thuiskomst.

zet muissaanwijzer op foto voor 2e foto

Ze zijn er nog... Het is goed zoeken maar je vindt ze nog wel. Het is en blijft een mooie bloem, die paardenbloem.

04-06-13;
Het is vandaag gegaan zoals ik wou. Heb een ronde gemaakt van een 30 kilometer. Voor het eerst met een wandelstok gewandeld in de vorm van een oude tak. Dit is mij goed bevallen. Die gaat dus mee met de trip.


Ik wou eigenlijk een paard op de foto zetten, maar ben deze onderweg niet tegen gekomen. De reden van een paard op de foto is n.a.v. een docu vanochtend op National Geographic. Daar wisten ze (Canada in samenwerking met Arabië) te vertellen dat de stand van de wilde paarden angstvallig aan het afnemen is.
De 'schuld' van dit, is de 'beschaving'. Zo langzamerhand vraag ik mij echt af wat 'beschaving' is...

04-06-14;
Wou vandaag een best stuk lopen. Mijn rechtervoet liet het vandaag niet toe. Heb het niet geforceerd. Morgen is er weer een dag. Dan maar eens zonder sandalen lopen. Misschien heb ik meer steun aan mijn Meindl's. Het was een benauwde dag. Veel wandelaars tegen gekomen. Een ieder zat te klagen over een 'zware lucht'. Hoop dan maar dat het vanavond gaat onweren.

zet muissaanwijzer op foto voor 2e foto

04-06-15;
Heb vandaag een ronde gemaakt van een 25 kilometer. Heb deze met mijn Meindls gelopen. Het was lekker wandelweer, beetje warm, maar de wind zorgde voor een welkome afkoeling.

zet muissaanwijzer op foto voor 2e foto

Wederom enkele wandelaars tegen gekomen. Ondanks dat het leuk is om ervaringen uit te wisselen, zit er één nadeel aan; je wordt uit je wandelritme gehaald. Verder, bij het lopen in natuurlijke gebieden, zie je steeds meer en het wordt steeds mooier. Nederland is mooi..!
Heb wel een gevoel dat -tijdens het wandelen- de 'dialoog' met mijzelf op een ander niveau komt...

04-06-16;
Door de lichamelijke vermoeidheid, heb ik vandaag een klein stuk gewandeld. Een ronde van ± 15 kilometer. Het weer was aangenaam. Niet te warm en zeker niet te koud. Met diverse boeren gesproken. De loonwerkers waren druk bezig met het inkuilen van gras.

zet muissaanwijzer op foto voor 2e foto

Morgen wil ik een kleine wandeling met volledige bepakking v.w.b. het gewicht gaan lopen. Ik moet dan de rugzak met een 8 kilogram verzwaren. Hoe dit gaat uitpakken merk ik morgen wel.


04-06-19;
Heb gisteren van een verwoed wandelaar, diverse wandeltechnieken geleerd. Daar heb ik heel veel van geleerd. Eén van de tips is het wandelen met wandelstokken. Wat van winst je daarmee bereikt heb ik vandaag mogen ervaren.

Vandaag een ronde gemaakt van ± 25 kilometer. Inderdaad met wandelstok. In dit geval een bezemsteel. Wat loopt dit heerlijk. Het verschil wat ik zelf ervaar is dat het monotone geluid van het tikken van de wandelstok je in een bepaald wandelritme houd. Wat voor mijn rug een pluspunt is, is het rechter op lopen. Je wordt immers ondersteund middels je wandelstok. De voordelen opgeteld, heeft het mij met bepakking een ± 2 kilometer per uur wandelen extra opgeleverd. En dit is pure winst... Morgen zal ik in mijn geval met twee wandelstokken lopen. Mocht dit het zelfde voordeel opleveren, dan ga ik maandag twee wandelstokken kopen.
De wandeling die ik vandaag gelopen heb, was wederom een streling voor mijn ogen en ook voor mijn gedachten. Eén woord; schitterend...

 

 

 

boven

© PFS

Deel: II | III
DE VOORBEREIDING